Wioska Jażyniec w katalogu firm
Zakłady drobiarskie Jażyniec zaczęły rozwijać sieć franchisingową. Czy znajdą się chętni, którzy będą chcieli prowadzić sklepy mięsne?
Od połowy lat 90-tych działają Zakłady drobiarskie Jażyniec, które specjalizują się w przerobie mięsą drobiowego. Kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu firmowych sklepów stało się bazą do rozwoju sieci franchisingowej. - Najpierw prowadziliśmy tylko sklepy firmowe, ale wiele osób przychodziło z prośbą o pomoc i radę związaną z otwarciem takiego samego sklepu. Wtedy zaczęliśmy myśleć o budowie własnej sieci franchisingowej - mówi Piotr Zych, organizator sieci.
Co oferuje ?
Pomysł na biznes sieci polega głównie na tym, aby biorca kupował od zakładów mięsnych Jażyniec mięso drobiowe i sprzedawał je w prowadzonym przez siebie punkcie. Jak zapewnia firma potencjalny franczyzobiorca otrzyma przygotowany sklep do pracy i towar do sprzedaży. Ponadto będzie miał zapewnione regularne kampanie marketingowe oraz szkolenia w zakresie marketingu i zarządzania ofertą handlową. Prawdopodobny zwrot nakładów inwestycyjnych Piotr Zych szacuje na około 12 miesięcy.
Więcej: Anna Maliszewska, Franchising Info, nr 9, 2004 r.Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
Z ostatniej chwili
Pokaż wszystkie
Otwórz biznes z Lviv Croissants
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których...

Sukces programu Żabki
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło...

Fit+ sięga po niszę
Sieć bezobsługowych siłowni Fit+ celuje w miejscowości już od 1 tys. mieszkańców. Sąsiedztwo lokalnej konkurencji mile widziane.

Dobry rok Żabki
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też...