Zarabiamy na cateringu

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Bartłomiej Nowak od 8 lat prowadzi firmę GrilloMania Catering. – Na początku wszystko robiłem sam, łącznie z załadowaniem grilla, który ważył 60 kg, przewożeniem rzeczy. Ale miałem chęci i intuicję i coś, co mnie parło do przodu. Na pierwszej imprezie, uwaga, dołożyłem 400 zł – uśmiecha się Bartłomiej Nowak.

Start nie musi być trudny

Start w biznesie cateringowym nie musi być kosztowny. – Możemy wynająć kuchnię. Tak też czynię w tym momencie, bo mamy remont naszej kuchni produkcyjnej (…) Są takie kuchnie w większych, mniejszych miastach. Można też wynająć w restauracji u znajomego czy nawet food trucka. I taka umowa podnajmu już uprawnia do tego, że możemy tam przygotować jedzenie – tłumaczy Bartłomiej Nowak.

Z rozmowy Anny Smolińskiej z Bartłomiejem Nowakiem dowiesz się także:

  • Czy trzeba umieć gotować, aby prowadzić firmę cateringową?
  • Jak wystartować z biznesem cateringowym?
  • Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
  • Czy można gotować dla klientów w domowej kuchni?
  • Czy da się gotować nad basenem?
  • Na jakie imprezy Polacy najczęściej zamawiają catering?
  • Ile można zarobić stawiając pierwsze kroki w tym biznesie?

Jeśli chcecie poznać inne ciekawe pomysły na biznes, zapraszamy na nasz kanał na YouTubie Franchising-PL. Warto go subskrybować, aby nie przegapić żadnego odcinka.

Author
Monika Wojniak-Żyłowska
dziennikarz

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €