Pytanie tygodnia

Biznes? Zrób to sam
Dom i ogród
pytanie tygodnia | 08.04.2013

Biznes? Zrób to sam

O perspektywach branży DIY (do it yourself) i nowym formacie sklepów Bricomarché opowiada Bartłomiej Tarłowski z Grupy Muszkieterów.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Ubrania bez komentarza
Moda
pytanie tygodnia | 05.04.2013

Ubrania bez komentarza

O wprowadzaniu nowych marek ubrań do sklepów No Comment Shops opowiada Agnieszka Pyzel, właściciel i dyrektor generalny firmy.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zanim wynajmiesz lokal w galerii
Pytanie tygodnia
pytanie tygodnia | 03.04.2013

Zanim wynajmiesz lokal w galerii

O konieczności wykupienia ubezpieczenia, kosztach wspólnych najemców i godzinach otwarcia galerii opowiada Grzegorz Latała z firmy Mayland RE.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Polacy lubią convenience
Art. spożywcze i przemysłowe
pytanie tygodnia | 30.03.2013

Polacy lubią convenience

O rosnącej liczbie klientów w sklepach osiedlowych takich jak Odido opowiada David Boner, prezes Makro Cash & Carry Polska.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Ewolucja naleśnika
Gastronomia
pytanie tygodnia | 27.03.2013

Ewolucja naleśnika

Naleśniki to nie tylko deser. Mogą być one zarówno przystawką, jak i daniem głównym - mówi Marek Sobkowiak, współwłaściciel Happy Pancake.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Franczyza jak sztuka
Pytanie tygodnia
pytanie tygodnia | 21.03.2013

Franczyza jak sztuka

Franczyzę można porównać do sztuki teatralnej. Wspaniałe dzieło może zostać zrujnowane przez kiepskiego aktora - mówi Piotr...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Koncept na odżywkach
Apteki i art. zdrowotne
pytanie tygodnia | 18.03.2013

Koncept na odżywkach

O nowych otwarciach i własnej produkcji suplementów opowiada Michał Wasilewski, franczyzodawca sieci sklepów Triceps.pl.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pracowite ferie
Edukacja
pytanie tygodnia | 14.03.2013

Pracowite ferie

Zima nie dla wszystkich była czasem wypoczynku. Ośrodki edukacyjne realizowały więcej zajęć niż zwykle - mówi Agnieszka Gorzyńska,...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Przede wszystkim utrzymać pozycję
Finanse i bankowość
pytanie tygodnia | 11.03.2013

Przede wszystkim utrzymać pozycję

O sytuacji sieci partnerskiej Alior Banku po wejściu na giełdę opowiada Marcin Tauber, dyrektor ds. rozwoju.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Galeria wygrywa z ulicą
Moda
pytanie tygodnia | 07.03.2013

Galeria wygrywa z ulicą

W tym roku skupimy się na otwarciach wyłącznie sklepów partnerskich, głównie w centrach handlowych - zapewnia Grzegorz Lipnicki, wiceprezes...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zamknęli, by znów otworzyć
Moda
pytanie tygodnia | 04.03.2013

Zamknęli, by znów otworzyć

Nierentowne sklepy z bielizną zostały zamknięte. Zastąpiły je 3 nowe sieciowe punkty otwarte w tym roku - mówi Marek Trybuchowicz,...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pieniądze to nie wszystko
Gastronomia
pytanie tygodnia | 28.02.2013

Pieniądze to nie wszystko

O tym kto może liczyć na wsparcie finansowe w otwarciu własnej pizzerii opowiada Marcin Ciesielski, właściciel sieci pizzerii 105-Stopiątka.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zdrowe ciało, zdrowy biznes
Beauty i fitness
pytanie tygodnia | 25.02.2013

Zdrowe ciało, zdrowy biznes

Z roku na rok rośnie świadomość społeczeństwa dotycząca potrzeby ćwiczeń - mówi Jarosław Wolski, członek zarządu G-Supplements Poland.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pomocna dłoń
Finanse i bankowość
pytanie tygodnia | 20.02.2013

Pomocna dłoń

O tym, jak dobrze zarządzać własnym bankiem z pomocą franczyzodawcy mówi Marek Kawalec, menedżer ds. zarządzania placówkami BZ WBK Partner...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sezon za pasem
Gastronomia
pytanie tygodnia | 18.02.2013

Sezon za pasem

Paweł Kaziród, menedżer ds. rozwoju sieci ICE’N’GO!, wyjaśnia, jak sieć punktów z deserami lodowymi przygotowuje się zimą do nowego...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizzeria w pasażu
Gastronomia
pytanie tygodnia | 16.02.2013

Pizzeria w pasażu

Pomagamy partnerom pozyskać lokal. Oferujemy im także przejęcie już działających punktów – mówi Agnieszka Wiśniewska, manager ds....

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Dokumenty na bok
Pytanie tygodnia
pytanie tygodnia | 14.02.2013

Dokumenty na bok

Nie warto tracić energii na boksowanie się z formalnościami – mówi Małgorzata Wozba, partner zarządzający w Wirtualnym Biurze Zarządu.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Gastronomia z importu
Gastronomia
pytanie tygodnia | 11.02.2013

Gastronomia z importu

Charley’s Philly Steaks trafi do food courtów. Bary nie będą jednak konkurowały ze znanymi sieciowymi fast foodami - mówi Emilia...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Usługi dla konsumentów
pytanie tygodnia | 07.02.2013

Na poczcie bez zmian

Nie zakładam, żeby w tym roku na polskim rynku pocztowym pojawił się jakiś znaczący gracz - twierdzi Rafał Brzoska, prezes InPost.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Jak wygrać z dyskontem?
Art. spożywcze i przemysłowe
pytanie tygodnia | 04.02.2013

Jak wygrać z dyskontem?

O konkurencji na rynku spożywczym i roli dyskontów opowiada Krzysztof Waligórski, pełnomocnik zarządu Grupy Muszkieterów.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow